harraste E L E K T R O N I I K K A

SISÄLTÖ
MILJOONALAATIKKO
Sekalaista elektroniikkaharrastajan tarvitsemaa tietoa, taulukoita, laskukaavoja, yms.
KIRPPIS
Elektroniikkaharrastajan kauppapaikka.
PIIRROSMERKIT
Elektroniikan, sähkötekniikan ja rakenussähköpiirrustusten piirrosmerkkejä.
RAKENNUSOHJEET
Kytkikset, piirilevykuvat, ja muut rakenteluohjeet pariin elektroniikkaprojektiin.
ARTIKKELIT
Elektroniikasta ja sähköstä yleensäkin, kirjoittelemiani juttuja, asiasta ja asian vierestä.
U.K.K.
Usein Kysytyt Kysymykset.
KÄRY KÄVI
Enemmän tai vähemmän hauskoja tapahtumia elävästä elämästä.
SALAISET PAHEET
Elektroniikkaharrastajan salaiset paheet... sovellettavissa omalla vastuulla.
LINKIT
Linkkejä sinne ja tänne.
PALAUTE
Näihin sivuihin liittyvä palaute, sekä elektroniikkaan liittyvät kysymykset tänne.
ETUSIVULLE

 

SUOMALAISUUSTAKUU

  Se oli huhtikuuta, vuonna 1998, kun julkaisin kotisivuni internetissä. Tämä elektroniikan sivustokin aukesi samoihin aikoihin. Alkuun elektroniikan sivujen piti olla vain yksi alasivusto muiden joukossa ... kukapa nyt näin harvinaisesta harrastuksesta olisi kiinnostunut. Sittemmin elektroniikan sivut ovat kuitenkin nousseet selvästi surffailummaksi osastoksi kotisivuillani.

Yksi johtoajatus jo sivujen perustamista harkitessani oli sivuston kaikinpuolinen Suomalaisuus. Lontoon murrettahan tuppaa nykyään sisään joka reijästä ja räppänästä, enemmän kuin laki sallisi. Tämä ilmiö tuntuu nykyään (valitettavasti) pätevän niin internetissä, kuin kaikialla muuallakin. Sen sijaan Suomalaisia, ja nimenomaan Suomen kiellellä tehtyjä nettisivuja ei todellakaan ole liikaa.

Sivujen kaikki tekstit siis ovat kirjoitettu Suomen kielellä, ja muutenkin on kotimaisuusaste pyritty pitämään mahdollisimman korkeana. Myös elektroniikka-alan termit, joita sivuilla esiintyy runsaasti, on pyritty kirjoittamaan Suomen kielisellä sanastolla, niin pitkälle kuin se on järkevää ollut. Toki vastaavat englannin kielisetkin termit on asioiden yhteydessä esitetty. Nämä on yleensä esitetty kursivoituna tekstinä, tai suluissa.

Suomen liittäminen osaksi eurostoliiton liittovaltiota, ja tästä seurannut Suomen Markan vaihtuminen eurostovaluuttaan, ei sekään ole antanut aihetta muuttaa sivujen hyväksi havaittua kaavaa, tai lähteä päivittelemään vanhoja tekstejä. Sivuilla siellä täällä esiintyvät hintatiedot on siis esitetty Suomen Markoissa, mikäli minkään muun valuutan käytöstä ei erityisesti ole mainittu.

Tulostuskelpoinen sivu

harraste ELEKTRONIIKKA - ©Kari Huhtama, Iittala